Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

Gezondheid van mannen Een inleidingDe gezondheid van mannen is een belangrijk onderwerp dat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. In deze blogpost bespreken we enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij mannen en wat je kunt doen om gezond te blijven. We ontkrachten ook enkele veel voorkomende mythen over de gezondheid van mannen. Na het lezen van dit bericht zou je beter moeten begrijpen hoe je als man voor je gezondheid kunt zorgen.

Gezondheidsproblemen van mannen Er zijn een paar gezondheidsproblemen die vooral bij mannen voorkomen.

Daartoe behoren zaken als hartziekten, prostaatkanker, teelbalkanker en erectiestoornissen. Laten we elk van deze problemen eens nader bekijken. Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je risico op hartziekten te verminderen, waaronder stoppen met roken, een gezond gewicht behouden, regelmatig bewegen en gezond eten. Als je een familiegeschiedenis van hartziekten hebt, kun je ook met je arts praten over het nemen van cholesterolverlagende medicijnen. Prostaatkanker is een andere veel voorkomende vorm van kanker bij mannen.

Het goede nieuws is dat er veel behandelingsmogelijkheden zijn voor prostaatkanker, en de overlevingskans is vrij hoog. Het blijft echter belangrijk om prostaatkanker vroeg te ontdekken. Je kunt dit doen door je regelmatig lichamelijk te laten onderzoeken en je prostaat te laten onderzoeken vanaf je 50ste (of eerder als je een familiegeschiedenis van prostaatkanker hebt). Prostaatkanker heeft in een vroeg stadium vaak geen symptomen, dus deze onderzoeken zijn belangrijk. Testikelkanker komt minder vaak voor dan prostaatkanker, maar het is toch iets om rekening mee te houden. Testikelkanker treft meestal jonge mannen tussen de 20 en 39 jaar. De beste manier om teelbalkanker vroeg op te sporen is door regelmatig zelfonderzoek te doen. Als je iets abnormaals opmerkt, ga dan meteen naar je huisarts. Erectiestoornissen zijn een ander veel voorkomend probleem bij mannen. Erectiestoornissen kunnen door verschillende dingen worden veroorzaakt, waaronder stress, angst, hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde medicijnen. Als je last hebt van erectiestoornissen, wees dan niet bang om er met je arts over te praten - er zijn veel behandelingen beschikbaar die kunnen helpen Veel voorkomende mythes over de gezondheid van mannen Nu we enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij mannen hebben besproken, laten we enkele mythes over de gezondheid van mannen uit de wereld helpen Ten eerste denken veel mensen dat alleen oudere mannen zich zorgen hoeven te maken over hun gezondheid. Dit is gewoon niet waar - mannen van alle leeftijden moeten zich richten op het onderhouden van hun gezondheid. Het is nooit te vroeg (of te laat) om te beginnen met het maken van gezonde levensstijlkeuzes Een andere veel voorkomende mythe is dat seksuele activiteit van hetzelfde geslacht slecht is voor je gezondheid of leidt tot HIV/AIDS-infectie - ook dat is niet waar! Zolang je veilig vrijt (condooms gebruikt) is er geen verhoogd risico op besmetting met HIV/AIDS of andere SOA's/STI's (seksueel overdraagbare aandoeningen/infecties) De laatste mythe die we bespreken is het idee dat mannelijkheid betekent dat je stoer bent en geen emoties toont, behalve woede - dit is absoluut niet waar! Het is volkomen normaal en gezond voor mannen om een breed scala aan emoties te ervaren; het opkroppen ervan kan in de toekomst leiden tot geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en angst...Probeer je een baby te krijgen? Nieuwe tips voor betere spermakwaliteit onthuld Mannelijkheid hoeft niet gedefinieerd te worden door traditionele genderrollen - ieder mens mag mannelijkheid voor zichzelf definiëren!

Conclusie


Voor een goede gezondheid van de man is aandacht nodig op verschillende gebieden, zoals hartkwalen, prostaatkanker, teelbalkanker en erectiestoornissen. Hoewel er verschillende mythen rond de gezondheid van de man bestaan, waarvan de meest prominente is "Alleen oudere mannen hoeven zich zorgen te maken over hun gezondheid", is het noodzakelijk dat ALLE mannen, ongeacht hun leeftijd, aandacht besteden aan hun algehele welzijn. Mannelijkheid heeft geen definitie die op iedereen van toepassing is. Wat het belangrijkst is, is hoe jij het definieert.

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina

Link toevoegen